När ser man effekten av fillers?

Fillers ger omedelbar verkan

Effekten av en behandling med fillers märks omedelbart. Det uppstår ofta av viss svullnad, men när den har lagt sig efter några timmar så ser du slutresultatet. Många patienter har en lättare ömhet eller rodnad i det behandlade området en kortare period.

Det är viktigt att inte glömma att det resultat man uppnår med fillers inte är permanent. Inom 3-12 månader kommer den ökade volymen att gå tillbaka till den ursprungliga. Hur lång tid detta tar varierar beroende på vilken typ av filler som använts och var på kroppen den applicerats.

Men en påfyllnadsbehandling som utförs några månader efter den första injektionen kan förlänga effekten av fillers på ett väsentligt sätt.

Sällsynt med biverkningar

Biverkningar och allergiska reaktioner orsakade av fillers är mycket ovanliga. Vid sidan om de milda reaktioner vi nämnt ovan så kan det i vissa sällsynta fall uppstå en inflammatorisk reaktion som orsakar en viss svullnad. Ärrbildningar och andra synliga kvarstående synliga förändringar är extremt sällsynta.

När det handlar om att skulptera och skapa nya konturer i ansiktet är det endast kirurgiska ingrepp som kan jämföras med en fillersbehandling med Restylane. Men vid ett ingrepp så krävs alltid en viss rehabilitering. Med fillers kan du återgå till jobbet, gymmet och ditt vanliga liv med omedelbar verkan.

Fillers kan med fördel användas för att behandla ett flertal områden i ansiktet: panna, ögonbryn, tinningarna, kindben, nasolabialfåror, näsa, käklinjer, haka, marionettelinjer, hudkvalitet i ansikte, hals och händer med mera.

Naturliga och varaktiga resultat med fillers